fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Novo mesto za srečne žabice

Toplo in vlažno spomladansko vreme je že spodbudilo dvoživke, da se začnejo seliti. Pogosto se na svojo pot odpravijo čez cesto. V sklopu projekta LIFE AMPHICON potekajo akcije prenašanja dvoživk čez cesto in postavljanja varovalnih ograj, ki so jih v lanskem letu v času spomladanskih selitev s pomočjo prostovoljcev izvajali tudi na območju MONM.

Novo mesto za srečne žabice

Lani konec februarja se je nekaj članov Društva za zaščito živali v Novem mestu odločilo, da tudi v Novem mestu prvič ogranizirajo akcijo prenašanja dvoživk čez cesto. V Novem mestu so tri lokacije, kjer cesto prečka največje število dvoživk. Vsak večer so prenašali največ navadne krstače, kar nekaj pa je bilo tudi rosnic in sekulj.

Tudi na Grmu Novo mesto dijaki pomagajo

Da bi dvoživke zavarovali pred avtomobilskimi kolesi, jim dijaki Grma Novo mesto – naravovarstveni tehniki- pomagajo in jih varno prenesejo čez cesto.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih