fbpx
Mestnik
Foto: Tomislav Urh
Aktualno Dogodki Novice

Novomeška knjižnica ob kratkotrajnem zaprtju predstavlja novo spletno storitev

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto bo od 1. do 12. aprila 2021 zaprta. Hkrati predstavlja novo knjižnično storitev – spletno zbirko mednarodnih filmov in dokumentarcev Kanopy.

Iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto sporočajo, da bo v skladu z aktualnimi ukrepi vlade knjižnica med 1. in 12. aprilom 2021 zaprta. Zaprte bodo tudi krajevne enote knjižnice, prav tako ne bo vozil bibliobus.

Izposoja knjig v tem času bo možna le preko pošte. Rezervirano gradivo vas bo počakalo v knjižnici in ga boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica spet odprta. Zamudnina za že izposojeno gradivo v tem času ne bo tekla, tako da zaradi zaprtja knjižnice bralci ne bodo trpeli dodatnih stroškov. Izposojene knjige lahko vrnete v nabiralnik za vračanje knjig pred glavnim vhodom v novomeško knjižnico.

V tem času vabijo k uporabi spletnih storitev. Oglejte si posnetke zanimivih dogodkov na YouTube kanalu knjižnice, obiščite spletni portal Biblos in si izposodite e-knjige, na voljo pa vam je tudi e-knjižnica s spletnimi časopisi in bazami podatkov s številnimi vsebinami. Do e-virov lahko dostopate od doma s številko članske izkaznice in izbranim geslom, ki ga uporabljate v spletnem servisu Moja knjižnica. V kolikor gesla še nimate, vam ga lahko dodelijo tudi preko telefona.

Novost je možnost uporabe e-zbirke Kanopy, ki vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Ponuja več kot 30.000 naslovov filmov, razvrščenih v 100 različnih kategorij, med njimi v pododdelku Kanopy Kids tudi videovsebine za otroke. Člani knjižnice bodo do nje lahko dostopali od 1. aprila dalje, vsak mesec pa bodo imeli na voljo do 10 predvajanj. V Kanopy vstopite preko povezave https://miranjarc.kanopy.com/.

Za informacije in pomoč so vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 15. uro.

Vse aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni in FB strani novomeške knjižnice.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih