fbpx
Mestnik
policija, policist
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Ostalo

Novomeški policisti za vikend izdali 65 kršitev.

Policisti  PU Novo mesto so med 15. 1. in 17. 1.  z namenom ugotavljanja in
preprečevanja  kršitev  odlokov  omejitve  /  prepovedi zbiranja in kršitev Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) izvedli  kontrolo  na 1.049 krajih. Upoštevanje odlokov policisti praviloma izvajajo  med  opravljanjem  svojih  rednih nalog, občasno pa izvedejo tudi
poostrene  nadzore,  v kater je vključeno večje število policistov. Nadzore izvajajo  tudi  v  sodelovanju  s pristojnimi inšpekcijskimi službami.

65 kršitev

Novomeški policisti so zaradi kršitev skladno z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli 21 opozoril in v 43 primerih uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Ugotvoljene  kršitve  se nanašajo predvsem na omejitve gibanja med občinami

Največ kršitev je pri prehajanju med občinami. Policisti ugotavljajo, da je največ takih kršitev na mejnih prehodih, ob kontroli prometa in v poostrenih nadzorih. Manj kršitev pa je na omejitev gibanja med 21. in 6. uro, na uporabo začšitnih mask in na nedovoljena zbiranja.

Novomeški policisti so tudi čez vikend opravjali kontrole tistih mest, ki so v tem času ob lepem vremenu najbolj obiskana. V nedeljo so izvajali kontrolo tudi na Gorjancih, kjer pa kršitev odlokov ni bilo ugotovljenih.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih