fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Novomeški raper Mirko Vorkapić

»Delamo naprej, veliko več kot novi koronavirus bo potrebno, da me zaustavi pri stvari, ki jo rad počnem«

Novomeški raper Mirko je ravno zaključil svoj šesti album, ki pravi, da bo po dveh letih snovanja v kar se da avtentičnem hip hop ozračju. “Predvsem delam in poskušam ostajati v športni formi”

Odpadli številni koncerti

Epidemija je brez doma vplivala tudi na njegovo glasbeno izvajanje. »V lanskem letu sva z DJ Supastarjem izdala projekt SupaGrozny, ki je izšel s pripadajočim stripom in je doživel res lep odziv,” pravi. Na žalost je predstavitev albuma zaradi epidemije in vseh ukrepov odpadla. Čeprav se kot mnogi glasbeniki v teh časih srečuje z odpovedjo koncertov, pa epidemija ni “ubila” njegove kreativnosti. V tem času je veliko napisal, snemal in izdal nekaj videospotov.

Pred kratkim je izšel novi videospot Raphenomenon

Kaj bo epidemija prinesla glasbeni industriji in glasbi?

»Žal danes nihče ne ve, kaj bo v veljavi naslednji dan. Lahko se zgodi, da odidem s psom na sprehod in me oglobijo, ker so vmes sprejeli odlok o tem, da so maske obvezne tudi za hišne ljubljence. Epidemija bo kot vsaka druga družbena preizkušnja poskrbela, da ljudje pokažemo pravi obraz. Nekateri bodo obupali, drugi ne. Nekateri bodo boljši, drugi slabši, tretji se ne bodo spremenili. Glasba bo ostala.

Novomeški raper se boji le tega, da bi se dokončno “pacificiralo” občinstvo, na način, da bodo sedaj “streamali” koncerte in jih rajše spremljali prek ekranov tudi po epidemiji. “HipHopa, pa verjetno tudi ostalih žanrov, pa ni brez žive publike, brez prave elektrike v zraku.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih