Mestnik
Featured Gospodarstvo

Obisk vlade: premier Janez Janša bo obiskal Krko in novomeško škofijo

Vladna ekipa se bo danes v okviru regijskih obiskov mudila v jugovzhodni Sloveniji. Obiskali bodo več naših podjetji, zavodov in občin. Sklepni del bo zvečer potekal v Novem mestu, kjer naj bi med drugim govorili o gradnji 3. razvojne osi, migrantski problematiki in železniškem prometu.

Premier Janeza Janša bo med drugim obiskal podjetje KEKO-OPREMA v Žužemberku, podjetje Krka in novomeško škofijo, ki ima od nedavnega novega škofa.

Janez Janša

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek bo med drugim obiskal tri kočevsko-ribniška podjetja, Inles, Koles in Melamin, popoldne pa bo v Novem mestu na omizju z gospodarstveniki iz regije spregovoril o načrtu za okrevanje in odpornost.

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič si bo med drugim ogledal mejna prehoda v Osilnici in Petrini ter obiskal Policijsko upravo Novo mesto. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se bo sestal z več župani in načelniki upravnih enot, minister za zdravje Janez Poklukar pa bo med drugim obiskal novomeško bolnišnico.

Zdravko Počivalšek

Sklepni del v Novem mestu

Med osrednjimi temami obiska bodo po pričakovanjih gradnja južnega dela 3. razvojne osi, ki zanima predvsem župane Dolenjske in Bele krajine, ter gradnja 3.a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja. Temi bosta zagotovo tudi obnova dolenjske železniške proge in migrantska problematika, ki zanima predvsem župane občin ob jugovzhodni meji. Na to temo je Predalič v četrtek v Novem mestu že spregovoril z župani obmejnih občin in jim obljubil nadaljnjo pomoč

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih