fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Od 20. do 22. julija popolna zapora odseka Ulice Slavka Gruma

Med 20. in 22. julijem 2022 bo v sklopu rekonstrukcije cestišča in ureditve komunalne infrastrukture na Ulici Slavka Gruma med križiščem z ulicama Drska in Brod ter križiščem s Cesarjevo ulico potekalo zaključno asfaltiranje, spremljala ga bo popolna zapora odseka. Dostop do objektov z vozili bo potekal samo zjutraj pred 7. uro in le zvečer po 19. uri, medtem ko bodo vsi dovozi in dostava med 7. in 19. uro onemogočeni in bo do objektov možno dostopati le peš, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Na odseku Ulice Slavka Gruma je od konca maja vzpostavljena popolna zapora, vendar izvajalec omogoča dostop preko gradbišča do vseh parkirišč na območju. Od srede do petka, od 20. do 22. julija, tovrsten dostop ne bo mogoč, ulični odsek pa bo popolnoma zaprt za ves motorni promet stanovalcev in poslovnih uporabnikov. Za urgentne prehode gradbišča se lahko uporabniki obrnejo na predstavnika izvajalca Štefko Doberšek (041 350 470) in Petra Freceta (051 684 499).

Dela na Ulici Slavka Gruma obsegajo rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, odvodnjavanje ceste, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter rekonstrukcijo vodovoda, po zaključku projekta pa se obeta tudi sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma. V projekt je vključena še izgradnja kolesarskih površin v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bodo od Osnovne šole Drska do brvi čez reko Krko v Irči vasi in nato naprej do križišča s Straško cesto povezale Drsko z Bršljinom.

 »Operacijo »Kolesarka povezava Drska – Bršljin« delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru “Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020”, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, prednostne naložbe 4.4 »Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, tematskim ciljem 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih« in specifičnim ciljem »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih«.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih