fbpx
Mestnik
Tomaž Primožic/FPA
Aktualno Dogodki Novice

Od danes na brniškem letališču in nekaterih prehodih s Hrvaško testiranje s hitrimi testi

Od danes lahko tisti, ki želijo ob prihodu iz rdeče države v Slovenijo vstopiti na zunanji schengenski meji, pri čemer ne bodo predložili negativnega testa PCR ali pa če ne sodijo med 12 izjem, v državo vstopijo samo na mejnih prehodih, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrim testom. To so brniško letališče ter mejni prehodi Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane.
Državljanom tretjih držav na nenujnem potovanju, ki se ne bodo želeli testirati ali pa bodo pozitivni, bodo vstop v državo zavrnili. Druge osebe, ki se ne bodo želele testirati ali bodo pozitivne, pa bodo morale v karanteno.

Vlada je ob tem razširila seznam izjem za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR iz držav na rdečem seznamu. Od danes je dovoljenih 12 izjem, od tega pet novih. Med temi so tudi pripadniki nujnih služb in otroci.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih