fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Politika

Od ponedeljka v Jugovzhodni Sloveniji in Posavju odpiranje teras lokalov

Od ponedeljka naprej bo dovoljeno izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih lokalov, je danes sporočila vlada. A ne po vsej Sloveniji, temveč zgolj v Posavski in Jugovzhodni regiji, torej tudi v Novem mestu.

Terase bodo odprte , če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, v kolikor pa bodo po sprostitvi ukrepov tu okužbe narasle, se bodo gostinski lokali ponovno zaprli. Počivalšek je pojasnil, da gre sedaj za tedensko testno obdobje. Po tem bodo ponovno pretehtali odločitev.

Gostinci bodo na terasah lokalov lahko stregli od 6. do 19. ure, gostje pa bodo morali zapustiti objekte najkasneje do 19.30. Vsi, tako gostinci kot tudi gostje, bodo morali ves čas nositi maske, gostje si jih bodo lahko sneli le, ko bodo sedeli pri mizi. Zaposleni v lokalih se bodo morali tedensko testirati na morebitno okužbo s koronavirusom.

Strežba bo dovoljena izključno za mizami, razdalja med osebami bo morala biti najmanj 1,5 metra, med robovi miz bodo morali gostinci zagotoviti tri metre razdalje. Za eno mizo bodo lahko sedele največ štiri osebe. Glede na velikost terase bo določeno tudi maksimalno število gostov.

Obvezno bo razkuževanje rok in miz pred menjavo gostov ter odstranitev ali prilagoditev predmetov v skupni uporabi, da bi preprečili zaporedno dotikanje večih gostov. Vstop v gostinski lokal bo dovoljen zgolj v primeru uporabe toaletnih prostorov.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih