fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Odtujil osebni avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, nasilništva, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Tatvina osebnega avtomobila

S parkirnega prostora v Semiču je nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf variant, bele barve, letnik 2018, registrskih oznak NM CZ 038.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 34-letni voznik, ki je pripeljal po lokalni cesti in zaradi neprilagojene hitrosti v križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko regionalne ceste in trčil v avtomobil 48-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Brežic. Po trčenju je avtomobil povzročitelja odbilo še v prometno signalizacijo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je bil 34-letni povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.  

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti so na območju Dolenjega Podboršta pri Trebnjem okoli 14.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen saxo. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažal otroka, ki ni bil ustrezno zavarovan z zadrževalnim sistemom. Avtomobil, za katerega ni bil opravljen obvezni tehnični pregled, so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Žejno, Nova vas pri Mokricah, Podvinje) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 13 državljanov Maroka, devet državljanov Sirije, sedem državljanov Turčije, tri državljane Malija, tri državljane Nepala, dva državljana Sierra Leone in po enega državljana Pakistana, Gane, Senegala, Konga, Kameruna in Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih