fbpx
Mestnik
Aktualno

Odtujil plinsko jeklenko, gorilnik, žar in pribor za peko

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Gornjem Pijavškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana kolesarka

Okoli 18.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarke in voznika tovornega vozila v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni voznik tovornega vozila, ki je v križišču odvzel prednost 61-letni kolesarki. Ta je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlom

V vinorodnem okolišu na območju Semiča je v noči na 2. 7. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil plinsko jeklenko, gorilnik, žar in pribor za peko. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 26 državljanov Sirije, 11 državljanov Bangladeša, osem državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, štiri državljane Gruzije, po dva državljana Egipta, Alžirije, Pakistana, Afganistana in Palestine, državljana Indije in državljana Turčije. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Tribuče) so prijeli dva državljana Maroka, dva državljana Tunizije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih