fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno

Odtujili 600 kg odpadnih bakrenih vodnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 200 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Ločni

Okoli 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v križišču v Ločni. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovorna 36-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 41-letni voznici. Lažje poškodovani udeleženki nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine policisti še preverjajo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Brežice, Mostec) izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana, 14 državljanov Nepala, 13 državljanov Turčije, devet državljanov Maroka, šest državljanov Indije, šest državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Sirije, dva državljana Pakistana, državljana Šrilanke in državljana Iraka in na območju PP Črnomelj (Žuniči, Miliči) štiri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 5. 11. nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujil okoli 600 kg odpadnih bakrenih vodnikov.

V kraju Križe na območju PP Novo mesto je med 4. 11. in 6. 11. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil agregat, kovček z orodjem in dve posodi z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Podturnu pri Dolenjskih Toplicah je med 3. 11. in 6. 11. nekdo z gozdnega traktorja odtujil štiri verige za vleko.  

Nekaj po 22. uri je v gostinskem lokalu na Glavnem trgu v Novem mestu nekdo odtujil torbo z denarnico, gotovino, dokumenti in slušalkami. Oškodovanka ocenjuje, da je oškodovana za okoli 450 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih