fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

OŠ Grm: V primeru, da otrok ne nosi maske, ga opozorijo in opozorijo otrokove starše

Tudi na OŠ Grm so se učenci razveselili vrnitve v šolo. »V pogovorih z učenci je ob vrnitvi na prvem mestu socializacijski vidik, učenci so pogrešali prijatelje in druženje z njimi. Na drugem mestu je razlaga snovi, nekateri so povedali, da so razlago učiteljev zelo pogrešali in jim je bilo doma veliko težje,« pove pomočnica ravnateljice Polonca Bilbija. Kot nam je povedala so si vrnitve v prvi in drugi triadi želeli vsi, v zadnji triadi pa so odzivi učencev mešani.

Po štiri mesečnem obdobju se morajo učenci navaditi na ritem urnika

Učitelji na OŠ Grm se trudijo ugotoviti kolikšne so vrzeli v znanju in jih skozi ponavljanje in utrjevanje odpraviti. »Po tako dolgem času, skoraj štiri mesečnem obdobju izobraževanja na daljavo, se morajo učenci ponovno navaditi na ritem urnika, pouka, šolsko strukturo, učni ritem in proces poučevanja v živo,« nam pove.

V primeru, da otrok ne nosi maske, ga opozorijo

“Večina starševsprejema priporočila in določila pristojnih institucij. Tako je tudi z razumevanjem večine staršev v zvezi z novimi določili glede nošenja mask. Glavnina staršev jih upošteva in razume kot ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s Covid-19,” pove pomočnica ravnateljice. V primeru, da otrok ne nosi maske, ga opozorijo in posledično opozorijo tudi otrokove starše.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih