fbpx
Mestnik
(Foto: Siol.si)
Aktualno Dogodki Novice

Otroci si želijo čim prej nazaj v šolo

Tako šole kot večina otrok si želi imeti pouk v šoli in so novico o ponovnem šolanju na daljavo sprejeli z nezadovoljstvom. Pomočnica ravnateljice OŠ Grm Polonca Bilbija poudari, da je poučevanje socialni proces in tako z vidika poučevanja in razlage učitelja v živi situaciji kot s socialnega vidika, z vidika druženja s sošolci, je ponovno zaprtje sicer nujno, ni pa želja učencev.

Ker gre za že tretjo zapiranje šole, so učitelji dobro pripravljeni


Tudi učitelji in ostali strokovni delavci so novico sprejeli kot nujno dejstvo, o katerem je pretanjeno odločila medicinska stroka. “So pa učitelji glede na že tretjo zapiranje šole dobro pripravljeni na ponovno izvajanje pouka na daljavo, tako v tehnološkem kot strokovnem smislu,” pravi.


“Potrebno je verjeti argumentom stroke, ki je odločila o nujnosti zaprtja šol. Vsekakor je spodbudno, da bo interval zaprtja kratek”


Bo ponovno zaprtje prineslo še večje posledice na otrocih?


Učenci so bili v letošnjem šolskem letu zelo dolgo časa vpeti v pouk na daljavo, kateri je prinesel negativne učinke, tako na učnem kot na socialnem področju. “Učitelji z učenci na vseh nivojih razpravljamo o epidemiji, preprečevanju širjenja okužb in nujnosti izvajanja ukrepov,” pravi Polonca. Vse negativne učinke pa bodo po ponovni vrnitvi v šolo učitelji ponovno odpravljali.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih