fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Novice

Pacienti se morajo pred obiskom zobozdravnika obvezno naročiti

Delo zobozdravnikov od sredine maja poteka spremenjeno. Prilagojeno je novemu stanju, v katerem smo se znašli zaradi koronavirusa.

Iz Zdravstvenega doma Novo mesto pravijo, da se morajo pacienti pred obiskom zobozdravnika obvezno naročiti po telefonu ali elektronsko. Če se vam ne javijo pravijo, da so klici zabeleženi in klice vračajo. Pred obiskom mora pacient izpolniti »Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti«. Če je pacient prehlajen, kašlja in ima povišano telesno temperaturo ali pa je bil v stiku z osebo, ki ima potrjen Covid-19, obisk prestavijo na drugi termin.

Bolečine pri pacientu, ki je pozitiven

Če je pacient pozitiven na koronavirus in ima močan zobobol, akutno infekcijo, poškodbe itd., imajo za ta namen urejeno posebno ambulanto, v kateri so takšni pacienti po predhodnem naročilu obravnavani.

Iz Zdravstvenega doma Novo mesto še sporočajo, da se odrasli, ki nimajo osebnega zobozdravnika, usmerijo :

Medeja Fajdiga, dr. dent. med., Boris Povše, dr. dent. med., Goran Novak, dr. dent. med., Sara Novak Beržan, dr. dent. med., Aljaž Urek, dr. dent. Med.

Otroke in mladino do 19. leta starosti sprejemajo:

Urška Jamnik Kurnik, dr. dent. med., Tina Križnar Martinčič, dr. dent. med., Mateja Malavašič, dr. dent. med., Sara Novak Beržan, dr. dent. med.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih