fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno

Vreme Novo mesto: Poglejte si napoved vremena za Novo mesto

“Tišina, da slišim, kakšno bo jutri vreme!” Je tudi pri vas doma slišati ta stavek? Pravijo, da smo Slovenci obsedeni s spremljanjem vremenskih napovedi.

Na spletni strani ARSO si lahko ogledate vremensko napoved za Novo mesto https://vreme.arso.gov.si/napoved/Novo%20mesto/graf. Vreme lahko spremljate tudi na naši spletni strani https://mestnik.si/, kjer Slovenska aplikacija ARSO napoveduje vreme za vsako uro natančno

Aplikacija Agencije republike slovenije za okolje (ARSO) je najbolj natanačna aplikacija za našo državo. Natančno vam prikaže računalniška predvidevanja. V njej lahko preverite, kakšno bo vreme če eno, dve, tri ali pa več ur naprej in pa tudi za več dni.Vreme Novo mesto je tako možno zelo natančno preveriti na naši spletni strani in aplikacija od ARSA. Vreme lahko spremljate tako na stacionarnih računalnikih kot tudi na mobilnih napravah. Napoved vremena je resnično nujno potrebno spremljati, saj želimo vedeti, kako se obleči ali moramo s sabo vzeti dežnik, mogoče otroku obuti škornje ali pa je čas za zalivanje vrtnin na domačem vrtu. Kot zanimivost lahko še omenimo, da vremenske agencije uporabljajo najzmogljivejše in najdražje računalnike v državi tako v Sloveniji kot po svetu.Gre za “super” hitre naprave, ki na osnovi trenutnega stanja opravijo na milijone predvidevanj nato pa izberejo povprečje vsega, ki je na koncu vidno uporabniku. Bolj natančno vreme za Novo mesto lahko sedaj spremljate na našem portalu mestnik.si.

Kako so vreme napovedovali včasih

Vreme neposredno vpliva na kakovost življenja in tako je pomemben faktor v človeških življenjih. Že naši predniki so se zavedali pomembnosti vremena. Učili so se prepoznati vremenske pojave in tako napovedati vreme. Včasih so rekli, da je veter z višin prinesel slabo vreme, rdeča zarja je napovedovala lepo vreme, če se je bodeča neža zaprla, je deževalo. Pravijo, da so se včasih orientirali tudi na živali, saj so se ob spremembi vremena začele obnašati drugače. Naprimer lastovke so pred neurjem letale nizko, pajki pa so pletli dolge pajčevine, ko se pripravljalo lepo vreme.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih