fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Pomlad v februarju? – Kmalu realnost

Februar v dolgoletnem povprečju velja za najbolj snežen mesec v letu, a letošnji bo vsaj v prvi polovici drugačen. Že danes bo zapihal toplejši jugozahodni veter, ki bo nad nami vztrajal vsaj do začetka prihodnjega tedna

Sneg po nižinah bo tako povsod pobralo, še več, marsikje bodo razmere v prihodnjih dneh že povsem pomladne, saj se bodo celo po najvišjih vrhovih temperature dvignile malo nad ničlo.
Vzrok za občutno otoplitev bo jugozahodni veter, ki nam bo prinesel zračno maso iznad Sredozemlja in Severne Afrike.

Najtoplejši zrak se bo nad nami zadrževal ob koncu tedna, ko se bodo temperature v vzhodni Sloveniji ob deloma sončnem in vetrovnem vremenu lokalno močno približale 20 stopinjam Celzija, medtem ko bo v zahodni in osrednji Sloveniji zaradi gostejše oblačnosti in občasnega rahlega dežja nekaj stopinj manj. Za ta čas neobičajno toplo vreme nas bo najverjetneje spremljalo tudi v prihodnjem tednu.

Slika prikazuje temperaturne odklone od dolgoletnega povprečja za soboto. Kot vidimo, bodo najbolj neobičajne razmere imeli na Balkanu, kjer bodo temperature tudi za več kot 10 stopinj Celzija višje od običajnih za ta čas. Povsem drugače bo na severu in severovzhodu celine, kamor se bo razširil zelo mrzel zrak iznad Sibirije.

Vreme 24/7

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih