fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

PORAVNAVA SVETUJE: Odškodnina v primeru, da je za padec z motorjem krivo slabo cestišče?

Pred časom sem imel prometno nesrečo. Gre pa za ovinek, kjer je padlo že kar nekaj motoristov. Imam dolga leta izkušenj z vožnjo, pa še nobenega padca. Menim, da je težava v slabo položenem asfaltu. Ali se da uveljavljati odškodnino od cestnega podjetja, glede na to, da gotovo nisem sam kriv za poškodbe?

Cestnoprometni predpisi določajo, da moramo vedno prilagoditi vožnjo sposobnostim in voznim razmeram. V primeru, ki je podoben vašemu, je ravno Vrhovno sodišče povedalo svoje. Če so bile vozne razmere ugodne, in je razlog za zdrs izključno slabo cestišče, potem je možno uveljavljati odgovornost podjetja, ki je odgovorno za vzdrževanje tega odseka. Bistvene bodo okoliščine prometne nesreče, saj so pogoji za odgovornost cestnega podjetja zelo strogi. V naši pisarni za vas pridobimo policijski zapisnik, kjer so tudi pomembne informacije glede okoliščin nastanka prometne nesreče. V kolikor so vam policisti napisali kazen in rok za pritožbo še ni potekel, pa lahko uredimo tudi to in pred sodiščem ugovarjate odgovornost za povzročitev nesreče!

V kolikor cestno podjetje zavrne odgovornost, pa obstaja možnost uveljavljanja odškodnine iz vašega AO+ zavarovanja, vendar je v tem primeru veliko odvisno od tega, kje ste zavarovani. Zavarovalnica Triglav, na primer, ne priznava odškodnine za odrgnine in udarnine. Tudi strah, ki ste ga ob padcu utrpeli, saj ga niste pričakovali, ni krit pri AO+ in vam ta postavka odškodnine ne bo priznana.
Za sam dogodek vsakemu priporočamo, da se oglasi v pisarni v Kočevju ali nas pokliče in preverimo konkretne okoliščine ter brezplačno svetujemo o možnostih.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih