fbpx
Mestnik
FOTO: MONM
Aktualno Dogodki Društva Novice Občina

Potrebe po dodatnih posteljah v domovih starejših občanov so v JV Slovenije vedno večje

Potrebe po dodatnih posteljah v domovih starejših občanov so v širši jugovzhodni Sloveniji vedno večje, s čemer je bil ob junijskem obisku Novega mesta seznanjen tudi minister Janez Cigler Kralj. V tem pogledu je spodbudna novica, da je bil Dom starejših občanov Novo mesto uspešen na razpisu pristojnega ministrstva in si zagotovil sredstva za dograditev obstoječih kapacitet za potrebe vzpostavitve dnevnega centra in prostorov za začasne namestitve. Postopki za izvedbo navedene investicije, ki jo bo sofinancirala država, so v teku.

Župan MONM je prejšnji teden gostil državno sekretarko z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Matejo Ribič. Vsi prisotni na sestanku so se seznanili z možnostmi sofinanciranj gradnje infrastrukture na področju socialnega varstva v prihodnjih letih, za kar bodo na voljo tako evropska kot državna sredstva. V tem okviru je v Novem mestu interes po izgradnji prizidka DSO v Šmihelu, s čimer bi zagotovili tako nove kot bolj kvalitetno zastavljene obstoječe bivalne kapacitete za uporabnike.

Ob državni sekretarki sta se delovnega obiska v Novem mestu udeležili tudi dr. Alenka Šverc in Andrejka Znoj.

Na fotografiji so od leve proti desni:
Dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto, dr. Alenka Šverc iz kabineta Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni, Mateja Ribič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Andrejka Znoj, sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V ozadju stoji dr. Iztok Kovačič, vodja Urada za prostor in razvoj na Mestni občini Novo mesto.
FOTO:MONM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih