fbpx
Mestnik
Foto: Theverge.com.
Aktualno Dogodki Novice

Preboleli in cepljeni bodo lahko šli na dopust, ostali pa v stroške s plačevanjem dragih testov

Bomo zaradi koronavirusa še več zapravili za dopust? Kaj ta dodaten strošek pomeni za družine? Se bodo zaradi tega še bolj povečale neenakosti med ljudmi?

Družine in posamezniki skozi celo leto “šparajo” za poletni dopust – za nočitev, hrano… Bomo morali zaradi koronavirusa še več prišparati, da bomo imeli prihranek še za test? Dr. Mateja Logar je na današnji novinarski konferenci poudarila, da se bo z večjo dostopnostjo cepljenja, verjetno tudi to, da je nekdo prebolel covid, nekako umaknilo iz ugodnosti pri prehajanju mej. “Tako, da bo tu predvsem treba računati na cepljenje,” pravi dr. Logarjeva. Glede na cene PCR testov bi lahko štiričlanska družina zapravila še dodatnih 400 € za dopust, saj se cene PCR testov gibljejo med 60 in 100 evrov, kar lahko za štiričlansko družino predstavlja velik dodaten strošek.

Ljudje se želijo na vsak način okužiti, da bodo lahko potovali

Kot smo opazili, je trenutno “popularno”, da se ljudje, na vsak način želijo okužiti, da bi imeli potrdilo o prebolevnosti in s tem lahko potovali po svetu. “Kar pa je zelo nevarna praksa, ki jo vsekakor odsvetujemo,” poudari Logarjeva. Kaj želimo s tem doseči? Mogoče nočemo plačevati testa? Ali pa si želimo zagotoviti večjo svobodo gibanja in normalizacijo življenja?

K.N.Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih