fbpx
Mestnik
Foto: Društvo za zaščito živali Novo mesto
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

Predlagali so evtanazijo mačke, saj niso hoteli plačati zdravljenja

Kljub temu, da so bili lastniki o najdbi izgubljene muce obveščeni s strani najditeljice, ponjo niso prišli. Muca je v tem času imela odprti zlom tačke, zato jo je najditeljica odpeljala v veterinarsko ambulanto in o poškodbi obvestila tudi lastnike. Žal ponjo niso prišli, so pa sporočili ambulanti, da predlagajo evtanazijo, saj zdravljenja ne mislijo plačevati.Društvo za zaščito živali Novo mesto je podala prijavo za namerno zapustitev živali, saj muca ni bila neozdravljivo bolna, da bi bila evtanazija smiselna. “Zahvaljujoč inšpektorici, ki je odlično opravila svoje delo, je zgodba v teh dneh dobila epilog: lastniki so spoznali svoja dejanja kot napačna, priznali krivdo in plačali račun za veterinarske storitve. Upamo, da je bila kazen vzgojna in da se bo iz te lekcije kaj naučil še kdo drug. Verjamemo sicer, da imajo včasih te zgodbe dve plati in da se za takimi dejanji, kot je namerna zapustitev bolne/poškodovane živali, lahko skrivajo razne stiske ljudi. Vseeno pa so to samo vzroki, ne pa tudi opravičila za takšna dejanja – z malo volje in komunikacije so skoraj vse težave premostljive. Predvsem pa je treba na to misliti še preden se odločimo za lastništvo živali,” so zapisali na družbenem omrežju. Pri tem pa društvo opozarja, da če za živali nismo sposobni poskrbeti, jih raje ne nosimo domov.

In epilog mucke?

Muca se je po postavila na noge, vendar samo na tri, saj je bilo tačko potrebno amputirati. Trenutno pa se nahaja v začasnem skrbništvu, od koder bo iskala nov dom.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih