fbpx
Mestnik
loka, policija na loki
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: čez naselje peljal 107 km/h; 18 kršitev javnega reda in miru

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nesrečo povzročil motorist brez izpita

Policisti PP Črnomelj so bili okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista pri naselju Tušev Dol. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren mladoletni motorist, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 34-letne  voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran motor, se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so motor zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nekaj urah ugotovljenih 12 prekoračitev

Brežiški policisti so izvajali poostren nadzor hitrosti in v nekaj urah ugotovili 12 prekoračitev hitrosti. Zaradi kršitev so izdali 8 plačilnih nalogov, trem tujcem so bile izrečene globe, prav tako je bil na Okrajno sodišče v Brežicah podan obdolžilni predlog.

V naselju Trebež so vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 107 km/h, kar predstavlja prekoračitev dovoljene  hitrosti za 57 km/h. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je  imel 0,35 miligramov alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljeni kršitvi določa denarno kazen v višini 1.800 evrov, kršitelju se izreče tudi 26 kazenskih točk.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na območju Soteske (PP Dolenjske Toplice) je v noči na 4. 7. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli sto litrov goriva.

V Župeči vasi (PP Brežice) je med 3. 7. in 4. 7. nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše na Biču so med  3. 7. in 4. 7. neznanci odtujili 54 vreč cementa. Lastnika so oškodovali za 400 evrov.

Prijeli tatu goriva

Policisti PP Dolenjske Toplice so nekaj pred 20. uro na območju Soteske izsledili in prijeli 37-letnega storilca, ki je na parkirnem prostoru vlomil v rezervoarja dveh tovornih vozil in poskušal odtujiti gorivo. Osumljencu so ukradeno  gorivo zasegli in vrnili oškodovanemu podjetju. Zoper 37-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v noči na 5. 7. posredovali na Tržiški ulici, kjer je 44-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, na javnem kraju z vpitjem in žaljenjem motil javni red in mir. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj pred 16. uro so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni državljan Slovenije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Okoli 20. ure so na avtocesti v smeri proti Ljubljani pri izvozu za Mirno Peč ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda  fabia poljskih registrskih oznak. 52-letni državljan Kazahstana je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V noči na 5. 7. so odvzeli prostost tudi 34-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine z dovoljenjem za bivanje v Sloveniji, ki je v avtomobilu Volkswagen touareg iz smeri Obrežja proti Ljubljani prevažal štiri državljane Sirije in dva državljana Iraka. Sprovajalcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Trnje, Obrežje) izsledili in prijeli 21 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Maroka, deset državljanov Rusije, devet državljanov Pakistana, tri državljane Indije, tri državljane Nepala, dva državljana Kube in državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih