fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Poskus vloma v vikend v Stražnjem vrhu na območju Črnomlja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 primerih in na številko 113 prejeli 219 klicev.

PROMETNA VARNOST

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo, kjer je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je voznik na območju Krškega zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Pri tem je bil lahko telesno poškodovan. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti so na območju Metlike kontrolirali voznika in pri tem ugotovili, da oseba kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po 110/2 ZP-1. Sledi obdolžilni predlog.

Povoženje divjadi so obravnavali štirikrat.

JAVNI RED IN MIR

Policisti so enkrat posredovali pri kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju.

KRIMINALITETA

S področja kriminalitete so obravnavali več kaznivih dejanj med njimi poskus vloma v vikend, dve tatvini, grožnjo, poškodovanje tuje stvari in dve lahki telesni poškodbi.

Poskus vloma v vikend

V Stražnjem vrhu na območju Črnomlja je neznani storilec skušal z naviranjem vrat vlomiti v vikend. Na objektu je nastala materialna škoda.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so prijeli tri tujce. V bližini naselja Drašiči v Metliki so v jutranjem času prijeli državljana Alžirije. V popoldanskem času pa so v kraju Žuniči na območju Črnomlja prijeli državljana Alžirije in Maroka.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih