fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pri delu v gozdu je moškega povozil traktor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 152 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 652 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Vavti vasi so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 46-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb, požara, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik štirikolesnika

Policisti PP Novo mesto so bili 20. 3. nekaj pred 17. uro obveščeni o nesreči voznika štirikolesnika v Srednjem Grčevju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik vozil štirikolesnik po gozdni poti po klancu navzgor in se z vozilom prevrnil Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 23. 3. so brežiški policisti med opravljanjem nalog naleteli na prometno nesrečo na Bizeljski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Osumljenca umora privedli k preiskovalnemu sodniku

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so 20. 3. k preiskovalnemu sodniku privedli 32-letnega osumljenca, ki je 23. 2. v kraju Potok umoril 27-letno partnerico in ranil tudi sebe. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za osumljenca, ki je bil do privedbe v bolnišnici, odredil pripor.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča počitniške hiše v Bojanji vasi je med 8. 3. in 20. 3. nekdo odtujil neregistriran štirikolesnik znamke Honda, ATX rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Cerovcu pri Črešnjevcu je med 18. 3. in 20. 3. neznanec vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil je signalno pištolo, kosilnico, samokolnico, živila in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Škode je za okoli 2000 evrov.

Med 19. 3. in 21. 3. je na Kandijski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v lokal in odtujil menjalni denar.

V kraju Rajnovšče na območju PP Novo mesto je med 20. 3. in 21. 3. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico in agregat. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 21. 3. je v Krškem nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil več profilov iz nerjavečega jekla. Škode je za okoli 6000 evrov.

Med 17. 3. in 22. 3., ko so bili stanovalci odsotni, je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 600 evrov škode.

22. 3. med 16. in 19. uro je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. 3. in 23. 3. na območju krajev Loče in Obrežje (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Maroka in državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

OSTALE ZADEVE

Nesreči pri delu v gozdu

21. 3. so bili sevniški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri Blanci. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 36-letni moški v gozdu podiral drevje in se z motorno žago poškodoval po nogi. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Policiste PP Dolenjske Toplice so 21. 3. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo huje poškodovanega moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu v gozdu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni moški s traktorskim vitlom opravljal vleko podrtih debel. Traktor naj bi pričel drseti, moški je poskušal vstopiti v vozilo in potegniti ročno zavoro, vendar je padel, traktor pa ga je z zadnjim kolesom prevozil. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih