fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

Razvojni Center Novo mesto ima novo pridobitev – 3D tiskalnik

Razvojni Center Novo mesto deluje kot podporno okolje mladim, inovativnim in prodornim podjetjem. Smo pospeševalnik za obstoječa in tudi šele nastajajoča nova podjetja. Razvijamo tudi lastne ideje in produkte ter preizkušamo napredne tehnologije. 3D tiskanje je tehnologija prihodnosti, ki omogoča izdelavo in preizkušanje prototipov po metodi PDCA in s tem z minimalnimi stroški odpravi morebitne pomanjkljivosti izdelka pred velikoserijsko proizvodnjo.

V ta namen smo se na Razvojnem centru opremili s 3D tiskalnikom, ki nam tako pomaga pri izdelavi različnih prototipov, prijemal, igrač in različnih modelov.

Tiskalnik je izdelek priznanega proizvajalca Zortax – model MX300 Dual, ki deluje po tehnologiji LPD Plus. Ločljivost tiska znaša 150 – 300 mikronov pri minimalni debelini plasti nanosa 450 mikrona. Omogoča uporabo različnih najsodobnejših materialov kot so Z-PLA, Z-PETG, Z-SEMIFLEX, Z-ULTRAT Plus, Z-NYLON, Z-GLASS in izdelavo 3D modelov do velikosti 265 x 265 x 300mm. Pri tisku uporablja dvojno glavo in s tem omogoča hkratno tiskanje z osnovnim in dodatnim vodotopnim podpornim materialom. S tem omogoča izdelavo kompleksnih izdelkov, ki vsebujejo težko dostopne oziroma gibljive dele v notranjosti.

3D tiskalnik je del našega novo nastajajočega makerspace prostora, kjer želimo v podjetniškem okolju, kot stičišče idej in uporabe naprednih tehnologij, ustvariti stimulativni prostor za razvoj novih inovacij in podjetij.

Če imate tudi vi kakšno idejo, ki bi jo želeli preizkusiti ne samo v sliki temveč tudi v stvarni obliki prototipa ali modela, se lahko oglasite pri nas, kjer vam nudimo souporabo oz. najem. Hkrati pa vam lahko pomagamo tudi z nasvetom na bodoči podjetniški poti.

Marko Rudolf

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih