fbpx
Mestnik
nasilje, nasilnež, pretep
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

S kolom ga je huje poškodoval

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Nekaj pred 23. uro so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Slakovi ulici v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je29-letni voznik avtomobila Renault clio zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v pod pornizid. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V prvih šestih mesecih so policisti na območju Policijske uprave Novo mestopri obravnavah prometnih nesreč ugotovili, da je bilo 69 povzročiteljev nesreč pod vplivom alkohola, kar glede na vse obravnavane prometne nesreče predstavlja 13% in je za en odstotek višji kot v enakem obdobju preteklegaleta. Povprečna stopnja alkohola pri povzročiteljih je znašala 1,42 grama alkohola na kilogram krvi in je prav tako višja od preteklega leta, ko jebila 1,35 grama alkohola na kilogram krvi. Najpogostejši vzroki prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki, so bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in nepravilni premik z vozilom.

Napadel ga je s kolom

V noči na 16. 7. so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Pot v Gaj, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali, vzpostavili javnired in mir in ugotovili, da je prišlo do spora med 54-letnim in 39-letnim moškim, ki sta v sorodu. Mlajši je starejšega z lesenim kolom večkrat udaril po glavi in ga huje poškodoval. Žrtev so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V kraju Jelševec je v noči na 15. 7. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve motorni žagi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.V noči na 15. 7. je na območju Selske Gore neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil otroški kros motor, električni podaljšek in senzorsko luč. Škode je za okoli 1100 evrov.S strehe lesenega objekta v Brežicah je v noči na 15. 7. nekdo odtujil okoli tri metre bakrenih odtočnih cevi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih