fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice Občina

SB Novo mesto: 99 COVID bolnikov, 37 zaposlenih ima okužbo

V SB Novo mesto imajo hospitaliziranih 99 COVID bolnikov, od tega jih je 17 na intenzivnem oddelku, 13 pacientov pa na ventilatorjih. “Trenutno za oskrbo covid bolnikov namenjamo okoli 25 odstotkov posteljnih kapacitet,” sporočajo iz SBNM.

Zaloga imajo za 3 mesece

Povedali so, da so z opremo dobro založeni, saj so si med prvim in drugim valom nabavili precejšnjo količino zaščitne opreme. Imajo 29 ventilatorjev, med njimi 7 Bellavistinih, ki so bili nadgrajeni in so sedaj odobreni s strani Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Obolelih je 37 zaposlenih

Do sedaj so imeli skupno 150 zaposlenih, ki so imeli COVID in bili v karanteni. “Do vdorov virusa prihaja nepričakovano, vnos je tako prek bolnikov kot prek zaposlenih, in sicer prek asimptomatskih prenašalcev.”

Zaposlene so do sedaj testirali s klasičnimi, molekularnimi testi. S hitrimi testi bodo začeli takoj, ko bo javno naročilo zaključeno. “Najprej bomo testirali zaposlene na infekcijskem oddelku, potem pa do 7. decembra tudi ostale zaposlene po drugih oddelkih. Smo v prvi fazi zaključevanja javnega naročila za 14.000 hitrih testov, ki bo predvidoma zaključeno ta teden.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih