fbpx
Mestnik
Aktualno

Slovenija praznuje 33 let samostojnosti

Slovenija praznuje dan državnosti in s tem obeležuje 33 let od osamosvojitve, ko je takratna skupščina sprejela ključne osamosvojitvene dokumente. Večina slovesnosti in osrednja državna proslava so potekale že včeraj, danes pa svoja vrata odpira tudi predsedniška palača, kjer bo obiskovalce pozdravila predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Obiskovalci predsedniške palače si bodo lahko pod strokovnim vodstvom uslužbencev protokola ogledali delovne in protokolarne prostore urada predsednice republike.

V počastitev državnega praznika bo pred predsedniško palačo med 9. in 16. uro postrojena častna straža garde Slovenske vojske.

Slovenija je svojo samostojnost in neodvisnost slovesno razglasila dan po sprejetju ključnih dokumentov, 26. junija 1991, na Trgu republike v Ljubljani, kjer je tedaj zaplapola tudi slovenska zastava.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih