fbpx
Mestnik
FOTO: KC Janeza Trdine.
Aktualno

Snežna kraljica bo danes zavladala KC Janeza Trdine

Zavod Novo mesto v soboto, 7.1.2023, ob 18. uri, vabi na plesno predstavo Snežna kraljica (prirejeno po pravljici Snežna kraljica Hansa Christiana Andersena) ob 30-letnici društva Terpsihora Dance Company. Plešejo otroci in odrasli člani plesnih skupin.

Baletna ustvarjalna pripravnica:

mentorici Liza Mirtič, Dušanka Požgaj

Balet:

mentorica Lucija Bahovec

Sodobni ples:

mentorica Liza Mirtič

Čarovnik je nekega dne izumil čarobno ogledalo. Ko bi se nekdo pogledal v ogledalo, bi okoli sebe in v sebi opazil samo slabe stvari. Ogledalo pa se je razbilo na tisoč koščkov, ki so se raztresli po celem svetu.

Otroci so se veselo igrali na snegu. Med njimi sta bila tudi najboljša prijatelja Kai in Gerda. V snežnem metežu je košček tega ogledala Kaiu padel v oko in začel se je spreminjati. Njegovo ledeno srce je priklicalo Snežno kraljico, ki ga je odpeljala v ledeno kraljestvo.

Gerda se je odločila, da ga bo poiskala. S čolnom je odplula po reki. Potovala je skozi vrt s češnjami in jagodami, srečala ptice v mračnem gozdu in princese na dvoru. Pot jo je vodila mimo razbojnikov, skozi puščavo in druge nenavadne kraje.

Končno je prispela do dvorca Snežne kraljice, kjer ji je uspelo stopiti Kaievo ledeno srce. Snežna kraljica je izginila v vrtincu ledenih kristalov. Gerda pa je s Kaiem po vseh dogodivščinah srečno prispela domov.

Organizator:

Terpsihora Dance Company, plesno društvo Novo mesto in JSKD, Območna izpostava Novo mesto

Odgovorni osebi:

Andreja Hvalec Žitnik, Klavdija Kotar 

Idejna zasnova in režija:

Nina Pavlin, Lucija Bahovec

Scena:

Vesna Di Domenico

Oblikovanje luči:

Jernej Pergar

Oblikovanje zvoka:

Boštjan Kovačič (Zavod Novo mesto)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih