fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Šolska cesta na Dolžu z novim pločnikom in javno razsvetljavo

Podžupan Mestne občine Novo mesto Urban Kramar in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe sta s prerezom traku namenu predala prenovljeni 250-metrski cestni odsek Šolske ceste na Dolžu. Za rekonstruirano cestišče s pločnikom in javno razsvetljavo, ki so ga uredili v dveh fazah, so na občini v sodelovanju s krajevno skupnostjo namenili dobrih 205 tisoč evrov.

Poleg ureditve ceste, izgradnje manjkajočega pločnika in javne razsvetljave so bili v sklopu projekta zgrajeni še podporni zidovi in urejeno odvodnjavanje meteornih voda, na Mestni občini Novo mesto pa so s prenovo dosegli tudi večjo varnost za ranljive udeležence v prometu in urejeno varno šolsko pot za šolarje podružnične šole.

Krajani Krajevni skupnosti Dolž so letos poleg prenovljene Šolske ceste začeli tudi z uporabo prenovljene prometnice, ki pod Gorjanci povezuje krajevne skupnosti Gabrje, Stopiče in Dolž, s projektiranjem prenove cestišča med Dolžem in Zajčjim Vrhom, kjer bo 600-metrski odsek prav tako obnovljen, dograjena bosta še pločnik in javna razsvetljava, pa na novomeški občini načrtujejo tudi bodoče urejanje cestne infrastrukture.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih