fbpx
Mestnik
Foto: Lokalno.si.
Aktualno Dogodki Novice

Stanje v DSO Novo mesto se počasi umirja

Direktorica Milena Dular pravi, da se stanje v domu, povezano s koronavirusom, počasi umirja. V zadnjem tednu so zabeležili še štiri nove okužbe s Covid-19 pri stanovalcih in dve pri zaposlenih. Še vedno pa imajo 38 stanovalcev v rdeči coni.

Stanovalcem skušajo pričarati prednovoletno vzdušje

“Glede na razmere, skušamo stanovalcem pričarati malo prednovoletnega vzdušja na različne načine. V začetku decembra nas je že obiskal prvi dobri mož in vsi stanovalci so za zajtrk dobili darilo, parklja, ki so ga spekli v naši kuhinji, pomarančo in roladico.   V petek bomo praznovali rojstne dneve. Vsak izmed stanovalcev, ki je praznoval v novembru in decembru bo prejel košček tortice in osebno voščilo vodje nadstropja in ožje ekipe.  Otroci z vzgojiteljicami in ravnateljico Vrtca Ciciban so nam prinesli voščilnice , ki so jih sami  izdelali. Dobili smo tudi darilo od Društva Hospic, skupaj z voščilnicami tudi vrečko suhega sadja in piškotkov. Zelo lepo so nas presenetili tudi iz Vrtca Ringa Raja, z izdelavo zimske postavitve in zapisanih vzpodbudnih sporočil. Pozornosti smo deležni tudi iz sosednjih osnovnih šol.  Krka, tovarna zdravil je preko  Pokroviteljskega odbora za vsakega  stanovalca pripravila novoletna darila in sicer odejo in čestitko. Prispele so tudi posebne čestitke za stanovalce opremljene z dobrimi željami in lepimi mislimi iz DEOS-a in ravno tako iz Šolskega centra Novo mesto. Kot vsako leto, bodo tudi letos Skavti prinesli Luč miru,” pravi Milena.

Kot je povedala bodo skupno silvestrovanje prestavili na ponovoletni čas, ko bo druženje večjih skupin zopet dovoljeno. Stanovalci si želijo obiska pri domačih ali prijateljih, vendar na navodila strokovnjakov še čakajo. “Znotraj možnosti, ki jih imamo bomo poskrbeli, da bodo stanovalci praznike kljub vsemu lepo preživeli. Potrudili se bomo, da bodo jedi na jedilniku praznično obarvane in pripravljene po domačih recepturah v naši kuhinji. Zaposleni na oddelkih pa bodo, kot najbolj znajo in zmorejo poskrbeli, da bo stanovalcem prijetno in, da kljub zahtevnim razmeram praznično lepo,” doda.

Letos je res vse drugače, a vendar v prihodnost zremo z optimizmom, da bo kmalu bolje, da zaživimo bolj sproščeno.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih