fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Stanje v SB Novo mesto: 85 COVID bolnikov, včeraj zabeležili 4 smrti

Včeraj so opravili 4813 PCR testov in potrdili 1166 novih okužb, opravili so tudi 6786 hitrih testov in na novo potrdili 279 okužb.

Stanje v novomeški bolnišnici

V novomeški bolnišnici je trenutno hospitaliziranih 85 COVID bolnikov, včeraj so jih na novo sprejeli 4. Žal so štirje bolniki umrli

Odpiranje šol in vrtcev

Na novinarski konferenci je ministrica za šolstvo Simona Kustec potrdila, da se v torek odpirajo vrata vrtcev, prvih treh razredov OŠ ter višje in visokošolski zavodov za izvedbo nujnih laboratorijskih vaj.

Kot smo že poročali se šole in vrtci odpirajo v regijah: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska regija.

Izobraževanje na daljvo bo tako še vedno potekalo od četrtega do devetega razreda OŠ, v srednjih in višjih šolah, glasbenih šolah ter na fakultetah.

Kako bo potekal pouk:

Pouk bo potekal v homogenih skupinah in skupine se ne mešajo, je dejala šolska ministrica. Prav tako se ne izvajajo šole v naravi in ekskurzije. “Učenci ne zapuščajo svojih učilnic, tam tudi malicajo,” je dejala.V prvi triadi bo potekal po modelu C. To pomeni, da pouk poteka v homogenih skupinah, skupine učencev se med seboj ne mešajo.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih