fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Študentska krvodajalska akcija “Častim pol litra”

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto vabi na jesensko študentsko krvodajalsko akcijo v ponedeljek (11. oktobra 2021) in torek (12. oktobra 2021), od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Zaradi trenutnih razmer, vaše in varnosti zaposlenih, akcije so in bodo do nadaljnjega izvedene v prilagojeni obliki. Pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 01 54 38 340 inse dogovorite za termin odvzema.

Vabimo tudi tiste, ki bi se radi pridružili našim zvestim krvodajalcem, vsakega novega člana te velike srčne družine bomo veseli.

Zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato darovanje krvi NI POGOJENO z izpolnjevanjem PCT pogoja (Odlok 2882, 18. 9. 2021).

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosimo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vas bomo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.

Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih