fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Trojica zamotila prodajalko in odnesla lep kup denarja

Policisti so od zadnjega poročanja na št. 113 sprejeli 189 klicev, od tega je bilo 54 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, poroča Policijska uprava Novo mesto.

Na Prešernovem trgu v Novem mestu so neznanci poskusili vlomiti v parkirni avtomat. Tudi, če bi jim uspelo, izkupička ne bi bilo ali pa bi bil boren. Poškodovani avtomati bodo popravili.

Drzna tatvina, osumljenci prijeti

Nekaj pred drugo uro so policiste poklicali v trgovino na krški tržnici. Tam so prišli trije mladeniči, dva sta zamotila prodajalko, tretji pa je na hitro pregledal pisarne in odnesel tisoč petsto evrov. Varnostnik ga je poskušal ustaviti, a je bil neznanec prehiter. Več krških policistov je ob pomoči kriminalistov prečesavalo Krško in naselja v okolici Krškega, da bi izsledili storilce. Na policijsko postajo so privedli več oseb in še isto popoldne ugotovili, da gre za trojico iz naselja v okolici Krškega, dva sta stara 17 let, tretji pa 22 (slednjega so prijeli v torek zjutraj). Njihove vloge bo razjasnila nadaljnja preiskava. O dejanju so obvestili starše mladoletnikov.

Tatvina iz avta, v denarnici pin številka

V Češči vasi so neznanci izkoristili deloma odprto okno na avtu (zaradi vročine) in iz avta vzel dve denarnici z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem. V eni od denarnic so našli tudi pin številko, tako da so storilci še isti dan uspeli dvigniti 150 evrov. Tako so skupaj naredili za okoli petsto evrov škode.

Pomagali onemogli osebi

Gasilci PGD Trebnje so popoldne od prisotnosti policistov in sorodnikov na silo vstopili v stanovanje v Trebnjem, ker se tam živeča starejša oseba ni odzivala na klice, vrat pa se ni dalo odpreti. V stanovanju so našli 85-letnico, ki jo je pregledala dežurna zdravnica, preventivno pa so jo odpeljali še v zdravstveni dom na pregled.

Prepodili vlomilce

V torek zjutraj, nekaj pred peto, so prepodili vlomilce in stanovanjsko poslovnega objekta v novomeški Župnci. Hrup vloma je zbudil lastnike, kar je povzročilo, da sta dva zamaskiranca pobegnila. Odnesla nista veliko, sta pa z vlomom naredila za nekaj tisoč evrov škode na oknih in vratih.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so dopoldne v Brežicah prijeli osem državljanov Kube, za katere so ugotovili, da so mejo prestopili na nezakonit način. V noči iz ponedeljka na torek so na železniški postaji Dobova prijeli državljana Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih