fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Uspešen lockdown? Danes potrjenih le 891 okužb

Včeraj je bilo ob opravljenih 4.278 PCR testov na novo potrjenih 891 okužb – pred enim tednom pa kar 1527.

7-dnevno povprečje okužb po današnjih objavljenih podatkih znaša 931- kar je precej manj kot včeraj (1021). 

14 dnevno število potrjenih primerov po statistinih regijah: Največ v Primorsko-notranjski, najbolje kaže Obalno-kraški

7 dnevno število potrjenih primerov pa najbolje kaže prav tako Obalno-kraški, sledi Posavska in Pomurska. Najslabše pa kaže Primorsko-notranjski, Savinjski in JV regiji.

Spomnimo..Nekateri gostinci bodo lažje zadihali

V osmih oranžnih statistični regijah med 7. in 19. uro dovoli tudi opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov. Gostinci bodo lahko stregli le sedeče osebe, upoštevati bodo morali razdalje med osebami, ki mora biti najmanj 1,5 metra, za eno mizo pa lahko sedi največ 4 oseb.

Delež angleške različice narasel čez 70 odstotkov

Glavna različica v Slovenije je trenutno angleška različica, ki je trenutno najbolj razširjena in je v zadnjem tednu narasla čez 70 odstotkov po Sloveniji. Se pa je delež angleške različice v JV regiji zmanjšal za več kot 10 odstotkov.

2820 potrjenih primerov, 25 odstotna rast od prejšnjega tedna

Na vidiku nov sev?

Prejšnji teden so našli novo različico, ki kot pravi Tjaša Žohar Čretnik iz NLZOH, poseduje nekatere kritične mutacije.”Potrebno pa bo izvesti še številne raziskave, ko bomo imeli vse rezultate zbrane, jih bomo predstavili,” pojasni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih