fbpx
Mestnik
Foto: Lokalno.si.
Aktualno Dogodki Novice

V DSO Novo mesto imajo trenutno eno okužbo

V novomeškem Domu starejših občanov imajo trenutno eno aktivno okužbo. Kot nam je povedala direktorica Milena Dular se je cepila večina stanovalcev, ki okužbe še ni prebolela. Na cepivo čakajo le stanovalci, ki so se v dom preselili v kratkem. Kot nam je povedala je zelo malo oskrbovancev, ki se niso cepili. Razlog je predvsem zdravstvene narave. Nekateri so se želeli cepiti, pa jim je cepljenje odsvetoval zdravnik.

Skupen delež prebolelih in cepljenjih zaposlenih znaša 80 %

Pri zaposlenih so zadovoljni nad odzivom za cepljenje, saj se je od vseh zaposlenih, ki so spadali v prioritetno skupino za cepljenje, odločila več kot polovica. Tako skupen delež prebolelih in cepljenjih zaposlenih znaša skoraj 80 %.

Obiski so dovoljeni, vendar pod posebni pogoji, s katerimi želijo poskrbeti za epidemiološko varnost stanovalcev, zaposlenih in obiskovalcev. Na obiske se je potrebno še vedno predhodno naročati.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih