fbpx
Mestnik
Ostalo

V januarju pred vstopom v trgovino obvezen hitri test?

Zakorakali smo v prebožični čas in mnogi se sprašujejo, kdaj se bodo lahko odpravili po božičnih nakupih. Predvsem je zaznati potrebo po nakupu oblačil, saj se nakup preko spleta lahko hitro zavleče v daljše čakanje, kar gre pripisati decembrski preobremenjenosti poštnih in dostavnih služb, po drugi strani pa v primeru neustreznosti oblačila in posledično vračanju ter ponovnem naročanju hitro privede do večtedenskega čakanja na dobavo želenih oblačil., kar pa še posebej v tem času ne pride v poštev.

Želje potrošnikov po fizičnem nakupovanju izdelkov se zavedajo tudi v Trgovinski zbornici Sloveniji, ki so prejšnji teden sedli za skupno mizo z vladnimi predstavniki, ter se dogovorili o morebitnem sproščanju trgovskih centrov.

Predstavniki vlade poudarjajo, da je odpiranje dejavnosti, tako tudi trgovskih, odvisno od izboljšanja epidemiološkega stanja v prihodnjih dneh, a vendar trgovci izražajo nujnost po odprtju. Dogovorili so se, da bodo, v kolikor se začnejo kazati pozitivni trendi v stanju s koronavirusom, trgovine z oblačili in obutvijo ter avtosalone in nekatere storitvene dejavnosti odpirali že v tem tednu.

V trgovino le z opravljenim hitrim testom?

Vlada je nakazala na možnost, da bo za vstop v trgovine v januarju potrebno opraviti hitri test za preverjanje morebitne okuženosti s koronavirusom, ki bo seveda moral biti negativen. V kolikor bo pozitiven, vstop v trgovino ne bo mogoč. “Hitri testi bi se izvajali na točkah, ki bodo za to določene, ko bo Slovenija kot celota k temu pristopila. Na vhodu v trgovine bi varnostniki samo pogledali, ali je stranka, ki želi vstopiti, opravila hitri test oz. ali je ta negativen ali ne,” pojasnjuje Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih