fbpx
Mestnik
Foto: Delo
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

V novomeški Adrii Mobil samotestiranje trikrat tedensko

S 1. novembrom je v veljavo stopil nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki pravi, da se za opravljanje dela poviša pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, in sicer tako, da mora oseba ob začetku opravljanja dela imeti veljaven test HAG za samotestiranje ali test HAG, ki ni starejši od 48 ur.

V primeru enakomerno razporejenega delovnega časa oziroma enoizmenskega delovnika od ponedeljka do petka to pomeni, da se mora oseba praviloma testirati vsak ponedeljek, sredo in petek pred začetkom dela.

“Vse sodelavce, ki ne izpolnjujejo pogoj PC, obveščamo, da se bo obvezno samotestiranje v podjetju izvajalo vsakih 48 ur,” so zapisali v novomeški Adrii Mobil. To pomeni, da se bodo delavci testirali ob ponedeljkih, sredah in petkih. Kot so še zapisali je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno za vstop in delo. “Glede na visok porast epidemije ponovno pozivamo vse zaposlene k spoštovanju preventivnih ukrepov in skladno s smernicami stroke tudi cepljenju, vseskozi pa ohranjajmo spoštovanje in solidarnost drug do drugega.”

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih