fbpx
Mestnik
požar, ogenj
Slika je simbolična.
Aktualno

V požarih na objektih na Dolenjskem za okoli 40.000 evrov škode

Policisti PU Novo mesto so v minulih dneh obravnavali dva požara, v katerih je nastala velika materialna škoda. V petek je v požaru skladiščnih prostorov v Dobruški vasi nastalo za 20.000 evrov škode. Prav toliko škode je nastalo tudi v sobotnem požaru na območju Potovega vrha, kjer se je ogenj z bal sena razširil na lesen objekt za spravilo sena.

O požaru v skladiščnih prostorih v Dobruški vasi so bili policisti obveščeni v petek nekaj po 19. uri. Zagorelo je v skladiščnem zabojniku, ogenj pa se je razširil na del ostrešja. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 20.000 evrov premoženjske škode.

Policisti so opravili ogled požarišča. Po prvih ugotovitvah je vzrok za nastanek požara kratek stik v elektro omarici. Okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

V soboto popoldne pa so na območju Potovega vrha zagorele bale sena. Ogenj se je razširil na lesen objekt za spravilo sena, kjer so bili tudi kmetijski pripomočki. Gasilci so požar omejili in pogasili, po oceni oškodovanca je nastalo za okoli 20.000 evrov škode.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled požarišča in zavarovali najdene sledi. Nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljajo okoliščine in vzrok za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto, so še sporočili s PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih