fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno Dogodki Novice

V SB Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 94 COVID bolnikov

S cepljenjem so začeli pred dvemi tedni

V bolnišnici imajo cepljenih in prebolelih do sedaj 45 odstotkov zaposlenih. Prve odmerke cepiva so namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID bolniki, sedaj pa bodo zaposleni cepljeni po prioritetni listi glede na starost in ogroženost. Kot so sporočili se vsi, ki so bili cepljeni, počutijo dobro in nimajo nobenih stranskih učinkov.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 94 COVID bolnikov, od tega 17 na intenzivnem oddelku.

Med cepljenimi tudi strokovni direktor, prim. Milivoj Piletič

Cepil se je tudi strokovni direktor SB Novo mesto, prim. Milivoj Piletič, ki je prvi odmerek cepiva prejel pred tednom dni in nima nikakršnih stranksih učinkov. Kot zdravnik apelira na vse ljudi, naj se poslužujejo virov, ki so kredibilni in naj ne podlegajo teoretikom zarote, ki so za svojih pet minut slave pripravljeni izreči marsikaj, velikokrat pa se posledic svojih dejanj niti ne zavedajo. Kot družinski človek, se je odločil za cepljenje tudi zato, ker si poleg svoje družine še posebej ne želi okužiti svoje 90-letne mame, katere zdravje je že tako ali tako krhko. Pravi, da je spremljal strokovno literaturo in da nima nobenega razloga, da ne bi verjel znanosti, zato je brez pomisleka zavihal svoj rokav, cepivo pa označuje kot edino možnost za končanje epidemije in povratek v normalno življenje, kjer bomo lahko ponovno obiskovali koncerte, piknike, se usedli na kavo in videli obraze brez mask.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih