fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice

V Ždinji vasi izgradnja vodovoda in kanalizacije

Včeraj je novomeški župan s podjetjem HPG, d.o.o. podpisal pogodbo za začetek 2. in 3. etape prve faze izgradnje vodovoda in kanalizacije na območju Ždinje vasi. Vrednost del znaša slabih 900.000 evrov, dela pa se bodo pričela še ta mesec.

Pogodbo v vlogi prokurista in podizvajalca del je podpisal Miljenko Muha – predsednik uprave drućbe Kostak d.o.o.

Na Mestni občini tako nadaljujejo z urejanjem vodovodnih in kanalizacijskih omrežij

V 2. in 3. etapi prve faze bodo dela obsegala izgradnjo vodovoda v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2306 metrov in izgradnjo komunalne kanalizacije v delu naselja Ždinja vas v izmeri 2520 metrov.V zaključku del je tako prva faza gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, zaključena je gradnja javnega komunalnega omrežja v Češči vasi, v procesu gradnje je tudi vodovodno omrežje v Gornji Težki Vodi.

»Tako načrtujemo, da se bo v letu 2021 po pridobitvi gradbenega dovoljenja izvedla tudi tretja faza gradnje, ki zadeva izgradnjo meteornega kanala od Mačkovca do Krke, v letu 2022 pa se bo izvedla še druga faza izgradnje vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. Po zaključku del druge faze bo tako možna fizična priključitev na kanalizacijsko omrežje vseh objektov v Ždinji vasi in v gospodarski coni Brezovica,” pravi novomeški župan Gregor Macedoni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih