fbpx
Mestnik
Novice Izlet Pohodništvo Šport

Vabljeni na pohod na Veliko Gradišče in Kokoš

Vabljeni na pohod na Veliko Gradišče (742 m) in Kokoš (670 m), ki bo potekal v soboto, 14. marca 2020.

Hribu, ki sliši na ime Kokoš, pravijo domačini Jirmanec. Na njem so sežanski planinci leta 1997 zgradili Kočo na Kokoši. Koča stoji skoraj na meji z Italijo, zato jo z velikim veseljem obiskujejo tudi tržaški planinci. Je priljubljena točka pohodnikov in turnih kolesarjev.

ODHOD:

 

TURA:

 

 

 

 

 

 

 

POVRATEK:

OPREMA:

HRANA IN PIJAČA:

CENA:

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 

 

 

VODENJE:

Ob 7. uri s postajališča pri Tušu. Peljali se bomo čez Ljubljano do Kozine, kjer bomo zavili desno na mejni prehod Krvavi Potok 456 m. Tu bomo zapustili avtobus.

S Krvavega Potoka se bomo po asfaltu sprehodili 300 m proti Vrhpolju. Tu nas smerne table povedejo levo proti Velikem Gradišču, 742 m in Koči na Kokoši, 670 m. Mimo nekdanje karavle JLA se odpravimo do steze, po kateri se povzpnemo na Veliko Gradišče. Na najvišjem vrhu Tržaško-Komenskega Krasa je v davnini stalo gradišče, ki so ga uničili Huni v 5. st.. Od tu se spustimo do Koče na Kokoši, kjer bomo imeli daljši postanek. Po počitku bomo sestopili do Kobilarne Lipica, od koder se bomo po stezi podali do znane kraške jame Vilenica. Do vasi Lokve nas čaka še kratek sprehod.

Vstopnina za jamo stane 8 € za odrasle in 5 € za otroke. Kdor si želi ogledati jamo, mora to sporočiti pri prijavi za izlet. Hoje bo za 5 ur.

Če bo slabo vreme, se pohod prestavi za en teden.

V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 19. uri.

Potrebovali boste dobro obutev – visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika, lahko pa tudi v Koči na Kokoši.

Za otroke 10 €, za odrasle 15 €, družinam priznamo popust.

Najkasneje do srede, 11. 3. 2020

* po elektronski pošti: pd.krka.nm@gmail.com; zraven pripišite vašo tel. številko

* v pisarni PD Krka Novo mesto v torek med 16. in 18. uro

* pri mentorjih po šolah

* na GSM: 041 251 504 Marko Kunčič.

Pohod bova vodila Marko in Gric ter vodniki in mentorji PD Krka Novo mesto.

PD Krka Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih