fbpx
Mestnik
Aktualno PoraVnava

Vam kredit v švicarskih frankih ne da spati? poraVnava ponuja rešitev

Več kot 40.000 Slovencev je pred leti najelo kredit v švicarskih frankih. Takrat niso niti slutili, kakšna agonija jih čaka. Stroški kredita so poleteli v nebo, kreditojemalci pa so se finančno začeli dotikati dna. Po številnih pritožbah je marsikomu oktobra 2023 odleglo. Zakaj? Vrhovno sodišče je namreč odločilo o ničnosti notarskega zapisa kreditne pogodbe v valuti CHF. Kaj to pomeni? Plačevali so nekaj, kar ni bilo potrebno. Če ste se ujeli v zanko švicarskih frankov, se obrnite na podjetje poraVnava d. o. o., kjer se z edinstvenim načinom lotevajo reševanja.

Ste se opekli z najemom kredita v švicarskih frankih? Poznate koga, ki še plačuje obrok? Naj TAKOJ preneha, svetujejo pravni strokovnjaki podjetja poraVnava d. o. o. Pogodbe, ki so jih kreditojemalci sklenili, so bile nične, torej niso imele pravnega učinka, in posledica tega je, da morajo banke vrniti preplačilo zneska.

Če je pogodba že od začetka ali v delu, ki vsebuje nepoštene pogoje, nična, imajo kreditojemalci podlago za tožbo. Podjetje poraVnava d. o. o. ponuja edinstven pristop in svetovanje pri reševanju vašega problema. Banke bodo morale vrniti vsa presežna plačila kreditojemalcem! V tem primeru gre za vračilo zneska kredita, ki ga je banka nakazala kreditojemalcu, in obratno, banka mora kreditojemalcu vrniti vsa njegova plačila. Primeri, ko vrhovno sodišče odloči v zadevi, so zelo redki, kar jasno kaže, v katero smer se mora uskladiti sodna praksa glede kreditov v švicarskih frankih.

Če poznate koga, ki je najel ta obremenjujoč kredit, stopite v stik s podjetjem poraVnava d. o. o., kjer vam bodo pojasnili potek postopka.

Kredit v švicarskih frankih: Sklepanje na nepošten način

Imate občutek, da je bil kredit v švicarskih frankih zavajajoč? Na osnovi nepoštenih pogojev so bile sklenjene predvsem pogodbe med letoma 2003 in 2008. Banke kreditojemalcem niso pojasnile predvidenega gibanja menjalnega tečaja. Stranke je zavela ugodnost kredita in nizka obrestna mera. S padcem evra so njihove pogodbene obveznosti strmo narastle. Evropska sodna praksa veleva, da je ključni namen pogodbenega informiranja pri kreditih v tuji valuti, da finančna ustanova potrošnika jasno obvesti o možnosti znatnih negativnih finančnih posledic, vključno s tistimi, ki bi jih potrošnik morda težko nosil.

Tudi Vrhovno sodišče je odločilo, da je bila informiranost pavšalna, potrošniki niso bili obveščeni o negativnih posledicah, ki jih prinaša sprememba menjalnega tečaja. Banke bi morale predstaviti tudi tveganja. Tako je bilo zavedenih od 40.000 do 50.000 potrošnikov. Sodišče je odločilo v prid potrošnikom, temelj pa je zakonodaja, ki ureja pravice potrošnikov, varstvo potrošnikov in podrobna pravna področja slovenske in evropske zakonodaje.

Povrnite si stroške, ki vam jih je povzročil kredit v švicarskih frankih. Naj vam pravni strokovnjaki podjetja poraVnava d. o. o. pomagajo pri oddaji zahtevka za povračilo stroškov. Banke bodo kreditojemalcem morale povrniti preplačilo zneska. Če še niste odplačali svojih obveznosti, imate pravni temelj, da se vam povrne nastala škoda. Nekatera sodišča praviloma odobrijo tudi začasno odredbo, ki zadrži odplačevanje anuitet.

Kredit v švicarskih frankih je že odplačan: Kaj zdaj?

V primeru, da ste kredit že odplačali, se obrnite na poraVnavine strokovnjake in preučili bodo vaš primer. Z edinstvenim pristopom se bodo strokovnjaki lotili vašega primera. Pokličite brezplačno telefonsko številko 080 13 14 in si zagotovite termin v eni od devetih poslovalnic.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih