fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Varnostnik zadržal 86-letnico

Na številko policije 113 so sprejeli 225 klicev in obravnavali 88 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so policisti obravnavali 109 oseb, ki so notranjo mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na nedovoljen način oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Tribuče in Marindol), tri v Metliki, preostale pa v Posavju (Rigonce, Jereslavec, Dobova, Obrežje, Brežice, Slovenska vas, Podvinje, Rakovec). Postopki z njimi še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Dopoldne so črnomaljski policisti opravili ogled tatvine telefonskega kabla na relacijo od Omota proti Gradniku (območje Semiča). Neznanci so v zadnjih dneh iz drogov potrgali za približno 800 metrov telefonskega kabla in s tem povzročili za okoli 4.500 evrov škode.

Iz mrliške vežice v Dolenjskih Toplicah so v zadnjem tednu dni iz vrat odtrgali dve bakreni plošči skupne površine okoli tri kvadratne metre in s tem naredili za okoli sto evrov škode.

Na Uršnih selih so vlomilci iz prostorov telekomunikacijskega podjetja pokradli osem akumulatorjev in povzročili za nekaj tisoč evrov škode.

Policisti iz Trebnjega obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. V Račjem selu so popoldne prijavili poškodbo vetrobranskega stekla avta. Po prvih ugotovitvah ogleda je krogla strelnega orožja v zadnjih dneh prebila vetrobransko steklo parkiranega vozila. Nastala je materialna škoda. Policisti so opravili ogled in zavarovali sledove, preiskava poteka.

V trgovini v Novem mestu je varnostnik zadržal 86-letnico, zaloteno pri tatvini. Ugotovili so, da je Novomeščanka pogosta stranka trgovina, kjer pregleduje artikle, prehrambne izdelke odpre in jih vrne nazaj na polico, da niso več uporabni za prodajo ali pa jih poje in embalažo vrne. Okoliščine še preverjajo.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali trinajst prometnih nesreč, od tega eno s hudimi posledicami.

Okoli tretje popoldne se je na relaciji Šentjernej – Groblje pri Prekopi zgodila prometna nesreča zaradi nepozornosti in prekratke varnosti razdalje. Po prvih ugotovitvah ogleda je 32-letna voznica osebnega vozila trčila v zadnji del vozila pred njo, ki je zavijalo levo. Pri tem se je 32-letna voznica huje poškodovala, voznica pred njo pa lažje. Obe so odpeljali z reševalnim vozilom. Policisti bodo povzročiteljico kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče zaradi malomarnosti. Prisotnosti alkohola niso ugotovili.

Nekaj pred polnočjo so se novomeški policisti odzvali na prijavo o nezanesljivi in nevarni vožnji kolesarja, ki je vijugal po cesti. Nekaj minut zatem so pri vožnji zalotili 18-letnika iz okolice Novega mesta. Odredil so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,59 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu napisali plačilni nalog in ga napotili na nočni počitek.

Javni red in mir

Policisti so obravnavali pet kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru.

Črnomaljski policisti bodo 27-letnici iz Kanižarice poslali plačilni nalog, ker se je fizično znesla na oškodovanko, sicer sorodnico.

Krški policisti so dopoldne posredoval na zavodu za zaposlovanje, kjer je prišlo do prepira treh oseb z zaposlenimi na zavodu. Po prvih ugotovitvah je eden izmed trojice, 20-letnik iz okolice Krškega, hotel do svetovalke na zavodu preko vrste, na kar ga je varnostnik opozoril. Med njima je prišlo do izmenjave besed. 20-letnik je sicer ukaz varnostnika upošteval, pri tem pa se je nesramno in žaljivo obnašal zato so mu policisti napisali plačilni nalog.

Krški in novomeški policisti so obravnavali dva drž. Romunije, ki sta bila zalotena pri vsiljivem beračenju. Najprej so ju opazili v Novem mestu, nato pa so ju policisti zalotili pri trgovskem centru v Krškem. 59-letnik in 35-letnik sta dobila plačilni nalog zaradi vsiljivega beračenja na javnem kraju.

Okoli pol sedme zvečer so na številki 113 prejeli več klicev o pretepu dveh oseb na Gubčevi v Brežicah. Policisti so na kraju v akciji zalotili dve osebi, vzpostavili javni red in začeli z ugotavljanjem okoliščin prekrška. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 34 in 35-letnik. Ob prihodu policistov se opiti 34-letnik ni pomiril, nedostojno se je obnašal do policistov, ni upošteval ukazov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Oba bosta prejela plačilne naloge.

Črnomaljski policisti so okoli pol desete zvečer posredovali v Črnomlju, kjer je 40-letni domačin razgrajal in vpil na javnem kraju ter zmerjal vse, ki so prišli mimo. Policisti so vzpostavili javni red in mir, kršitelju napisali plačilni nalog, nakar je odšel proti domu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih