fbpx
Mestnik
Aktualno

Vavpotičeva ulica bo po prenovi urejena kot slepa ulica

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednice Sveta KS Bršljin Mire Kump podpisala pogodbo za drugo fazo ureditve Vavpotičeve ulice od tiskarne do križišča z ulico Bršljin. Novomeška občina je na 330-metrskem odseku v prvi fazi uredila komunalno infrastrukturo, v drugi fazi pa bodo rekonstruirali vozišče, ob katerem bosta urejena še pločnik in javna razsvetljava, zasajen bo tudi krajši drevored. Ulica, ki je pogosto služila kot povezovalna cesta med ulico Bršljin in Gospodarsko cono Livada, bo za izboljšanje prometne  varnosti stanovalcev po prenovi urejena kot slepa ulica.

 Ureditev slepe ulice bo s stebrički zaključena pri Vavpotičevi ulici 10, do koder bodo lahko stanovalci z osebnimi vozili dostopali iz smeri ulice Bršljin, uporabniki gospodarske cone pa iz smeri Livade. Prehod za pešce in kolesarje bo omogočen mimo stebrička, pešci pa bodo lahko koristili tudi nov pločnik, ki se bo navezal na obstoječega pri tiskarni.

Projekt v vrednosti dobrih 373 tisoč evrov bo financirala Mestna občina Novo mesto, dela pa se bodo začela v juliju in bodo zaključena predvidoma do konca leta.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih