fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Vidova zgodba

Skupina dijakov Ekonomske šole Novo mesto, (na novo) še ne dobro ustvarjeno Medijsko središče Bingaloo, so v ponedeljek, 17. 5. 2021 na svojem YouTube kanalu Bingaloo premierno predvajali svoj prvi film z naslovom Vidova zgodba, ki je nastal z medpredmetnim povezovanjem med predmetom Slovenščina in Snemanje in montaža. Film je aktualizirano delo Prešernovega dela Lepa Vida.

Vidova zgodba je prvi kratki igrani film Bingaloojevcev, ki so ga ustvarili pod mentorstvom profesorice Tamare Rifelj na Ekonomski šoli Novo mesto.


Film govori kako Vid doma skupaj s svojo ženo vzgaja bolnega otroka. Z ženo se ne razumeta najbolje, zato je v svojem zakonu nesrečen. Veliko časa preživi v službi, da bi svojo žalost nadomestil z delom in tako pozabil na njo. Direktor mu ponudi delo v Avstriji, kjer bi delal na položaju vodje oddelka. Sprejme šefovo ponudbo in se še istega dne vrne domov ter začne pakirati stvari. Ko prispe v stanovanje v Avstriji, mu zazvoni telefon, kjer ga kliče neznana številka.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih