fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si
Aktualno

Voznik ogrozil policistko, zapeljal v Krko in peš pobegnil

Včeraj, ob desetih zvečer so krški policisti v Kostanjevici ustavljali osebni avtomobil, ki najprej ni upošteval znaka redeče svetilke, nato pa med brezglavim begom zapeljal v Krko in s kraja pobegnil peš.

Patrulja policijske postaje  Krško, ki je izvajala naloge nadzora državne meje, je nekaj pred deseto zvečer v Kostanjevici ustavljala pasata koprskih tablic. Voznik rdeče luči ni upošteval, zapeljal proti policistki, da je morala odskočiti in oddirjal naprej.

Policisti so se zapeljali za njim, a tudi modre luči in sirene ni upošteval. Zaradi neprilagojene hitrosti je pri Pristavi pri Krki zapeljal v reko Krko, avto pustil tam, jo nato peš prebrodil in pobegnil v smeri Gazic.

Voznika so sicer prepoznali. Med zasegom vozila se je na kraju zbrala večja skupina občanov, zaradi kršenja javnega reda in miru so enemu napisali plačilni nalog. Voznika bodo pa kazensko ovadili.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih