fbpx
Mestnik
Foto: Pridelava sadja in zelenjave Sedmak
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Z njive in rastlinjakov odtujili sadike zelenjave

Vlomi in tatvine

V Šentrupertu je v noči na 10. 5. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Krški policisti preiskujejo tatvino na območju Velikega Mraševega. Po prvih ugotovitvah so neznanci z njiv in rastlinjakov odtujili več sadik zelenjave in pridelke. Lastnika je oškodovan za okoli 500 evrov.

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus alkoholiziranosti

Nekaj po 18. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na Hrastih. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 29-letna voznica štirikolesnika, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v parkiran avtomobil. Povzročiteljici so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 21. uri v Malenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 60-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Mladoletniku zasegli motor

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa na območju Mršeče vasi ustavili 12-letnika, ki je vozil neregistriran motor. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše in pristojni center za socialno delo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih