fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice

Začela se je sezona izposoje koles GoNm

Ponovno je zaživel sistem izposoje koles GoNm, v letošnjem letu pa se sistemu s tremi električnimi kolesi na straški avtobusni postaji pridružuje tudi občina Straža. Mestna občina Novo mesto v prihodnosti načrtuje tudi širitev postaj na več lokacij. Sistem bi morda lahko zaživel tudi prihodnjo zimo, če bodo bile razmere le naklonjene.

Na voljo je 16 postaj, 75 koles, od tega 30 navadnih in 48 na električni pogon

Uporabniki, ki želijo uporabljati sistem GoNm, registracijo opravijo na Turistično informacijskem centru Novo mesto (TIC) na Glavnem trgu. Celoletna uporabnina znaša 25 evrov, mesečni paket pa znaša pet evrov. Na voljo sta tudi tedenski turistični paket v vrednosti 10 evrov in mobilna aplikacija Mobiln.si, ki omogoča še lažjo in prijaznejšo izposojo, med drugim pa nudi tudi pregled zasedenosti postaj in zemljevid njihovih lokacij ter podajanje mnenj uporabnikov za izboljšanje sistema.

Vsem, ki jih zanima uporaba koles, je na voljo spletna stran www.gonm.si, kjer so na voljo dodatne informacije o delovanju sistema.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih