fbpx
Mestnik
Priznanja krvodajalcem
Aktualno Dogodki Novice

Zahvala za darovano energijo za življenje

V okviru Trških dni in prazniku Občine Žužemberk 2021 je v nedeljo popoldne, 11. julij 2021, potekala v grajski kleti gradu Žužemberk, podelitev priznanj krvodajalcem.

Po pozdravnem govoru župana Jožeta Papeža, sta navzoče pozdravila tudi predsednica OO RK NM Barbara Ozimek in predsednica KORKa Žužemberk Alenka Sajovec. Podelitev je vodila Lili Hrovat, Silva Mohorčič je popestrila prireditev z deklamacijo, meh harmonike pa sta raztegnili Valentina Kužnik in Vesna Zarabec.

Pri podelitvi priznanj je sodelovala tudi Saša Štravs, zaposlena na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, ki je poudarila, da so zaloge krvi na spodnji meji, potreba po krvi pa vse večja. Za Suho krajino pa se lahko pove, da so krvodajalske akcije zelo uspešne in da se prenašajo med ljudmi iz roda v rod.

Slavnostno so podelili 32 priznanj za 10, 20, 30 in 50 kratno darovano kri. Rekorder v darovanju krvi je gospod Andrej Boh, ki je daroval  kri kar 120 krat. 110 krat pa je kri daroval Janez Krese. Letos so se podelila tudi posebna priznanja za požrtvovalno delo v Covid situacijah, ki so jo prejeli gasilci PGD Ajdovec, PGD Dvor in Brane Zaman.

Še tako velike besede ne morejo nadomestiti velikih in plemenitih dejanj naših krvodajalcev, zato preprosto hvala vsem, ki darujete energijo za življenje.

Besedilo: Jadranka Meglen

Foto: Rok Zupančič

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih