fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Zaradi slabega vremena otvoritveni dan z wasup prestavljen

Iz Zavoda Novo mesto sporočajo, da so otvoritveni dan z wasup zaradi slabe vremenske napovedi in višjega vodostaja reke Krke, prestavili na naslednjo soboto, 22.5.2021. Medtem ko bo izposoja plovil mogoča že od ponedeljka 17.5.2021, in sicer med 15. in 19. uro, ob ugodnih razmerah in predhodnem dogovoru.

Z vesli po Krki je projekt Zavoda Novo mesto, ki naznanja začetek obratovanja izposoje supov in čolnov na mestni plaži ob reki Krki. Namen projekta je nadaljevati tradicijo aktivnosti na Krki, ki so na voljo obiskovalcem vseh generacij. Prebivalci mesta in tudi gostje imajo zdaj možnost videti Krko tudi z vodne gladine.


Projekt Z vesli po Krki je vključen tudi v trenutno najbolj aktualni turistični produkt – Trip in the Bag, ki ga je od 21. aprila 2021 mogoče doživeti tudi v Novem mestu. Pot do doživetja se skriva v nahrbtniku in ponuja priložnost za družinski izlet ter spoznavanje domačega kraja na povsem nov način.

Sup ali lesen čoln si lahko sposodite na mestni plaži, na desnem bregu Krke pod Športnim parkom Portoval. V neposredni bližini mestne plaže so na voljo parkirna mesta za osebna vozila in šest parkirišč za avtodome. Na voljo bo petnajst supov in trije leseni čolni.

Razvili osvežilni napitek SUper Krka koktejl

Za potrebe promocije in ugodnosti ob izposoji supov in čolnov so razvili tudi osvežilni napitek SUper Krka koktejl. Na voljo bo v različnih gostiščih ob Krki in Novem mestu.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih